Γιατί το personal branding ωφελεί την επιχείρηση;

personal branding για επιχειρήσεις

Οι καταναλωτές είναι πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί από ποτέ. Δε θέλουν απλώς να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες, θέλουν να εμπιστευθούν τις εταιρείες που τα προσφέρουν. Αυτό σημαίνει ότι το personal branding έχει γίνει πιο σημαντικό από ποτέ για τις επιχειρήσεις.

Στην ουσία αναφερόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας και προώθησης μιας ισχυρής προσωπικής επωνυμίας. Όταν μια εταιρεία έχει ένα ισχυρό personal branding, είναι πιο πιθανό να την εμπιστευτούν οι καταναλωτές.

personal branding για επιχειρήσεις

Γιατί το personal branding είναι σημαντικό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, όμως θα σου πούμε τους πιο σημαντικούς:

  • Αυξάνει το brand awareness: Όταν οι καταναλωτές γνωρίζουν και εμπιστεύονται μια εταιρεία, είναι πιο πιθανό να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της.
  • Προσελκύει νέους πελάτες: Μπορεί να βοηθήσει μια εταιρεία να προσελκύσει νέους πελάτες που δεν γνωρίζουν ακόμη την εταιρεία.
  • Αυξάνει τις πωλήσεις: Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων, καθώς οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εταιρείες που εμπιστεύονται.
  • Δημιουργεί μια ισχυρή σχέση με τους πελάτες: Μπορεί να βοηθήσει μια εταιρεία να δημιουργήσει ισχυρή σχέση με τους πελάτες της, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενες αγορές και θετικές κριτικές.

personal branding για επιχειρήσεις

Πώς να δημιουργήσεις ένα ισχυρό personal branding για την επιχείρησή σου;

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα για να ακολουθήσεις. Όμως είναι σχετικά εύκολα και δε χρειάζεσαι πανικός!

Καθόρισε τους στόχους σου

Τι θέλεις να πετύχεις; Θέλεις να αυξήσεις το brand awareness, να προσελκύσεις νέους πελάτες ή να αυξήσεις τις πωλήσεις;

Γνώρισε το κοινό σου

Ποιος είναι ο στόχος-πελάτης της επιχείρησής σου; Τι τον ενδιαφέρει; Τι τον κάνει να εμπιστεύεται μια εταιρεία;

Δημιούργησε μια ισχυρή προσωπικότητα

Τι κάνει την επιχείρησή σου μοναδική; Τι αξίες πρεσβεύει;

Προώθησε την προσωπικότητά σου

Μίλησε για την επιχείρησή σου στα social media, στο blog σου και σε άλλες πλατφόρμες.

personal branding για επιχειρήσεις

Πώς θα από τον ανταγωνισμό;

Θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να δημιουργήσεις μια ισχυρή προσωπικότητα για την επιχείρησή σου. Μια καλή στρατηγική είναι να εστιάσεις σε αυτό που κάνει την επιχείρησή σου μοναδική. Τι αξίες πρεσβεύει; Τι έχει να προσφέρει που δεν μπορούν να προσφέρουν οι ανταγωνιστές σου;

Εάν μπορέσεις να δημιουργήσεις μια ισχυρή προσωπικότητα που βασίζεται στις μοναδικές αξίες και το όραμα της επιχείρησής σου, θα είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Ο κόσμος κουράστηκε από τη «στεγνή» πώληση και από τα απρόσωπα brands.

Σήμερα, οι καταναλωτές θέλουν να έχουν μια σχέση με τις εταιρείες που αγοράζουν από αυτές. Θέλουν να αισθάνονται ότι γνωρίζουν την εταιρεία και ότι εμπιστεύονται τις αξίες της.

Το personal branding είναι ένας τρόπος για τις εταιρείες να δημιουργήσουν μια σχέση με τους καταναλωτές. Όταν μια εταιρεία έχει ένα ισχυρό personal branding, οι καταναλωτές μπορούν να ταυτιστούν με αυτήν και να την εμπιστευθούν.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Με τη βοήθειά μας. Στη Digibrain αναλάβαμε δεκάδες brand projects. Δες case studies από πελάτες μας! Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.