Γιατί πρέπει να διαφημιστείς στη Google;

Google ads για επιχειρήσεις

 

Η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, με πάνω από 90% μερίδιο αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις να προσεγγίσεις δυνητικούς πελάτες, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να το κάνεις. Πώς βοηθάει την επιχείρησή σου;

  • Αύξηση του brand awareness: Όταν οι δυνητικοί πελάτες βλέπουν το όνομά σου και το λογότυπό σου στα αποτελέσματα αναζήτησης, αυτό τους βοηθά να σε θυμούνται και να σε εμπιστεύονται.
  • Προσέλκυση νέων πελατών: Η διαφήμιση στη Google μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την επιχείρησή σου.
  • Αύξηση των πωλήσεων: Η διαφήμιση στη Google μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις τις πωλήσεις σου, οδηγώντας τους ανθρώπους στο ιστότοπό σου ή στο φυσικό σου κατάστημα.

Google ads για επιχειρήσεις

Και αν δεν πείστηκες, σου έχουμε κι άλλους λόγους

  • Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσεις δυνητικούς πελάτες που αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου: Όταν κάποιος αναζητά κάτι στο διαδίκτυο, η Google εμφανίζει τα αποτελέσματα που θεωρεί ότι είναι τα πιο σχετικά. Αυτό σημαίνει ότι αν δημιουργήσεις μια αποτελεσματική διαφήμιση, μπορείς να εμφανιστείς στα αποτελέσματα αναζήτησης για τα κατάλληλα keywords και να προσεγγίσεις δυνητικούς πελάτες που ενδιαφέρονται για αυτά που προσφέρεις.
  • Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών διαφήμισης που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της επιχείρησής σου: Μπορείς να επιλέξεις να διαφημιστείς στα αποτελέσματα αναζήτησης, στα δίκτυα προβολής της Google, στο YouTube ή σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους της Google. Αυτό σου δίνει την ευελιξία να εξετάσεις τις επιλογές διαφήμισης που είναι πιο πιθανό να αποδώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρησή σου.
  • Προσφέρει μια σειρά από εργαλεία και πόρους που μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις και να παρακολουθήσεις τις διαφημίσεις σου: Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι οι διαφημίσεις σου είναι αποτελεσματικές και ότι λαμβάνεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τις επενδύσεις σου σε διαφήμιση.

Πώς να ξεκινήσεις να διαφημίζεσαι στη Google;

Θα χρειαστεί να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό Google Ads. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσεις τις διαφημίσεις σου και να επιλέξεις τις επιλογές στόχευσης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιχείρησής σου.

Η Google προσφέρει μια σειρά από πόρους που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις να διαφημίζεσαι, συμπεριλαμβανομένων οδηγών, εκπαιδευτικών βίντεο και ιστοσελίδων βοήθειας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάς πώς πρέπει να συνδέσεις τόσο το Tag Manager όσο και το Analytics. Στη DigiBrain κάνουμε ολόκληρο το set up!

Google ads για επιχειρήσεις

Είναι η διαφήμιση στη Google ακριβή;

Το κόστος της διαφήμισης στη Google εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων-κλειδιών που επιλέγεις, του προϋπολογισμού σου και της αποτελεσματικότητας των διαφημίσεών σου.

Έτσι κι αλλιώς προσφέρει μια σειρά επιλογών στόχευσης που μπορούν να σε βοηθήσουν να ελέγχεις το κόστος της διαφήμισής σου. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις να εμφανίσεις τις διαφημίσεις σου μόνο σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, ώρες ή συσκευές.

Στη Digibrain, έχουμε πολυετή εμπειρία στα Google Ads. Έχουμε βοηθήσει επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους να επιτύχουν τους στόχους τους. Δες case studies από πελάτες μας! Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.